Sminkelési trükkök: hogyan lehet szép szemöldökünk?

A szép szemöldök elengedhetetlen a hibátlan sminkhez. Kár, hogy a legtöbben nem tudják hogyan kell helyesen sminkelni a szemöldököt. Szerencsére néhányan ismernek néhány olyan sminkelési trükköt, amelyekkel a szemöldök minden helyzetben a lehető legjobban mutat. 

Mielőtt nekilátnál a sminkelésnek, győződj meg róla, hogy a szemöldököd megfelelő formában van. Csak az egészséges, vastag, telt szemöldök néz ki jól sminkelve. Különböző szemöldökjavító lehetőségek közül választhatsz (szemöldök laminálás, természetes olajok), de a szemöldökszérumról kiderült, hogy a legjobb eredményt adja – rendszeres napi alkalmazása előkészíti a szemöldököt a sminkelésre.

És még jobban nézhetnek ki, ha megtanulsz néhány egyszerű trükköt, amelyekkel gyorsabban, tartósabb hatású, szebb sminket tudsz készíteni. Nem elég, ha egy kis púdert teszel a szemöldöködre, hogy merészen és szépen nézzenek ki, ugyanakkor természetesnek tűnjön.

A legjobb sminkelési trükkök a szép szemöldökhöz

A hibátlan, szép szemöldök smink általában a sminktrükkök vagy tippek alkalmazásával érhető el.

– Először vigyél fel egy kis laza púdert.

Ezt a trükköt különösen akkor érdemes kipróbálnod, ha zsíros a bőröd. Ha egy kis áttetsző bambusz-, ásványi vagy rizspúdert szórsz a szemöldöködre, olajmentesen tarthatod a bőröd és megszabadulhatsz a faggyúfeleslegtől. Ez egy jó módszer arra, hogy a szemöldök smink tovább tartson, mert a termék a bőrhöz tapad, a helyén marad és nem maszatolódik el.

– Használj szemöldök-sablont a megfelelő forma eléréséhez.

Vannak, akik nem tudják, hogyan kell helyesen sminkelni a szemöldököt és a végén aszimmetrikus, természetellenesnek tűnő szemöldököt kapunk. A sablonnal zseniálisan ki lehet jelölni a szemöldök formáját. Különböző sablontípusok közül választhatsz, így biztosan megtalálod a számodra megfelelőt, amelyik a legjobban illik a természetes szemöldökformádhoz. Mindössze annyit kell tenned, hogy a sablont a szemöldökhöz nyomod és megrajzolod  a kontúrokat.

– Vékony, ferde ecsettel vidd fel a sminket.

A könnyen használható ceruzák nagyon népszerűek. Könnyen sminkelsz, de mi a helyzet a precizitással? Ha természetes hatásra segítségre van szükséged. A vékony, szögletes ecset tökéletes eszköz a hibátlan, precíz szemöldök sminkhez. Használhatod pomádékkal és púderekkel éppúgy, mint ceruzákkal, viaszokkal és tusvonalakkal. Az ecset formájának és méretének köszönhetően egyenletesen kitölti a szemöldököt.

– Fésüld át a szemöldököt a sminkelés után.

A tökéletes befejezéshez elég egy kis kefe. Ha még nincsen szemöldök keféd, akkor  használj egy régi (tiszta!) szempillaspirálkefét. Fésüld át a szemöldököt – így eloszlatod a terméket és lágyítod a kontúrokat. Ez tökéletes módja annak, hogy egyenletesen töltsd fel a szemöldököt színnel, így természetes és foltmentesnek lesz. Egyszerű és hatékony!

– Szelídítsd meg a szemöldököt zselével, olajjal vagy vazelinnel.

A szemöldöksmink nem fog jól mutatni, ha a szemöldök rendezetlen (kivéve, ha a rendezetlen megjelenésre törekszel). Egy csepp tiszta zselével, természetes olajjal (argánolaj, jojobaolaj, mandulaolaj) vagy vazelinnel szelídítheted meg őket. Ez tökéletes módja a rakoncátlan szemöldök megszelídítésének, így puhábbá és könnyebben kifésülhetővé válik. A sűrű, merev szemöldök megszelídítéséhez nem kell sok erőfeszítés.

Következő cikk

Smink stylist feltárja, hogyan lehet könnyen elfedni a sötét karikákat és a puffadt szemeket

pén jún 30 , 2023
Ki ismeri a legjobb trükköket a sötét karikák eltüntetésére és a puffadtság álcázására? Természetesen a sminkmesterek! Egyikük, aki abból él, hogy a legnagyobb hírességekkel dolgozik együtt, elárulta bevált trükkjeit a puffadt szemek eltüntetésére. A csúnya sötét karikák és a szem alatti táskák problémája sok nőt érint. Túl kevés alvás, stressz, […]