5 tipp az erősebb szempillákért. A legjobb otthoni kezelések

Törékenyek és vékonyak a szempilláid? Kihullanak minden alkalommal, amikor el akarod távolítani a szempillaspirált? Ismerünk néhány trükköt, ami segíthet kezelni ezt a problémát. Íme 5 ötlet, amivel otthon erősebbé teheted a szempilláidat.

Otthoni kezelések a dúsabb szempillákért

Az egyik legjobb dolog a szempillaápolásban, hogy otthon is elvégezhető, anélkül, hogy profi segítséget kérnél. Ezért, mielőtt időpontot foglalnál egy kozmetikusnál vagy szempilla-technikusnál, próbáld ki az otthoni kezeléseket.

Az erősebb szempillákhoz a legjobb tippek azok, amelyekhez nem kell sok időt vagy pénzt költened. A legjobb megoldások gyakran a legegyszerűbbek. Csak tudnod kell, hol keresd őket.

A legjobb tippek a szebb szempillákért

TIPP #1: Ricinusolaj a szempillákra

Szerezz be egy üveg ricinusolajat és közvetlenül a smink eltávolítása után vidd fel a szempilláidra. Ehhez használhatsz vattakorongot vagy egy tiszta szempillaspirált. Ügyelj arra, hogy az olaj, amit használsz, a legjobb minőségű legyen: hidegen sajtolt és finomítatlan. A szempilláid megjelenésében a különbséget néhány hét rendszeres olajhasználat után könnyen észreveheted. A szempillák erősebbek, vastagabbak és rugalmasabbak lesznek. Emellett a szőrzet várhatóan sötétebb és fényesebb lesz. Minél tovább használod a ricinusolajat a szempillákra, annál jobb eredményeket érhetsz el.

TIPP #2: A szempillák fésülése

Miközben ricinusolajat kensz a szempillákra fésüld át a szempillákat. Ezzel az egyszerű módszerrel felpezsdíted a vérkeringést, így a tüszők tápláltabbak lesznek.

TIPP #3: Szempilla szérum

A szempillaszérum használata egy másik nagyszerű ötlet, amely jelentősen szebbé teszi a szempillákat. Melyik terméket érdemes keresned? Természetesen azt, amelyik vitaminokkal, olajkeverékkel, fehérjékkel és peptidekkel van dúsítva. Mindig ellenőrizd az összetevők listáját, hogy elkerüld a potenciálisan káros anyagokat, amelyeket egyes szempillaszérumok sajnos tartalmaznak.

TIPP #4: Tápláló szempillaspirálok

Azt is tudnod kell, hogy a szempillákat sminkelés közben is erősítheted. Nem kell mást tenned, mint tápanyagokkal és vitaminokkal dúsított szempillaspirált választani. Ezzel egyszerű módon segítesz a szempilláknak, hogy feltöltődjenek azokkal az anyagokkal, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy erősebbek és fényesebbek legyenek.

TIPP #5: Otthoni szempillaspirál  kezelés

Az egyik legjobb otthoni szempillakezelés az úgynevezett szempillalaminálás. A legegyszerűbben otthon végezheted el, ha zselatint használsz, amely értékes fehérjék gazdag forrása. Öntsünk meleg vizet a zselatinra és tegyük félre. Ha nem oldódik fel egy idő után, akkor próbáld meg tűzhelyre tenni és kicsit felmelegíteni. Amikor teljesen feloldódott, kend a zselatint a tiszta szempillákra és hagyd állni 15 percig. A kezelést érdemes ricinus vagy jojobaolajjal követni.

Következő cikk

Általános makeup-hibák, amiket érdemes elkerülni

szo ápr 8 , 2023
Minden nő szeret szépnek és kifejezőnek látszani. De a sminkkel való dolgozás örömeit többnyire jelentős stressz és kellemetlen meglepetések közepette éljük meg. Többször be állítjuk, hogy mennyire sokat veszítünk idővel, vagy miképp változtatta meg az arckifejezésünket, amikor hibásan kennénk fel a sminket, és úgy döntünk, hogy jobb, ha nem használjuk. […]