Általános makeup-hibák, amiket érdemes elkerülni

Minden nő szeret szépnek és kifejezőnek látszani. De a sminkkel való dolgozás örömeit többnyire jelentős stressz és kellemetlen meglepetések közepette éljük meg. Többször be állítjuk, hogy mennyire sokat veszítünk idővel, vagy miképp változtatta meg az arckifejezésünket, amikor hibásan kennénk fel a sminket, és úgy döntünk, hogy jobb, ha nem használjuk. Ezek a hibák azonban megelőzhetőek – és néhány egyszerű önkéntes szabály betartásával nemcsak elkerülhetjük őket, hanem szebbnek is látszhatunk!

Vannak olyan preventív lépések, amelyeket megtehetünk, hogy elkerüljük a sminkkel kapcsolatos hibákat. Ezek közé tartozik a papír vagy elektronikus bőrteszt, amely arra utal, hogy melyik smink illik az adott bőrtípusunkhoz. A bőrtípusunk megállapítása után rendelkezésünkre állnak azok az alapvető sminktermékek, amelyek fontosak ahhoz, hogy megakadályozzuk a bőr lebarnulását. A bőrtípusok lehetnek túlzottan olajosak, túl szárazak, normálisak, vagy vegyesek. Minden bőrtípusnak megvannak a maguk speciális igényei, és ezeket figyelembe kell vennünk, amikor sminket választunk. Ha ezt betartjuk, akkor a smink észrevehetetlen lesz, és sokkal jobb hatást tudunk elérni.

A smink alapos elkészítése nélkülözhetetlen

Az alapozás során a bőr és a smink állaga sokkal jobb lehet. A ma ismert alapozó is nélkülözhetetlen, mivel kisimíthatja a kisebb bőrhibákat és elrejtheti a sminket. Az első lépés mindig az alapozónak a bőrre történő alkalmazása. Ahhoz, hogy jobb eredményt tudjunk elérni, alaposan át kell feketítenünk az arcot olyan színek hozzáadásával, amelyek közelebb állnak az arcunk színéhez. Ezután szórhatunk egy kis alapozót a szemek alá, amely elrejti a bőrszárazságot és a sötét karikákat. Fontos az alábbiak betartása: csak akkor alkalmazzuk az alapozót, ha az arc bőrápolóként működne, majd a folyamatot egy védőréteggel lezárhatjuk.

Fontos a helyes árnyalatok kiválasztása

A következő fontos lépés, amit meg kell tennünk, az árnyalatok megválasztása. Ahhoz, hogy jobb eredményt érhessünk el, fontos, hogy helyesen válasszuk ki az árnyalatokat. Az árnyalatoknak mindig az arcunk színével kell egyezniük, mivel ez a legelegánsabb megoldás. A sötétebb árnyalatok sötétebb bőrűeknek jók, a halványabb színek pedig halványabb bőrűeknek jók. Magunkat sokkal Te magad jobban ki tudjuk választani az árnyalatokat, mint más, de ha nem biztosak vagyunk, forduljunk szakértőhöz.

Átgondoltan, finoman kell a színeket elhelyezni

Amikor felkente a sminket, akkor ügyelni kell rá, hogy finoman vigyük fel. Végyünk egy nagyobb vattapamacsot és alaposan osszuk el az alapozót a bőrön. Aztán rátesszük a port és apró mozdulatokkal rinyáljuk be az arcra. Ezzel sokkal jobban elrejthetjük a bőrhibákat és megszabadulhatunk a túlzott fényességtől. A bőrfelületen szétosztott port könnyen elrejtheti a bőrhibákat, és sokkal természetesebb hatást fogunk elérni. Az elrejtett bőrhibákon kívül a természetesebb árnyalat megkönnyíti az arcon a dolgok árnyalásának a folyamatát.

Habár a szemfesték használata fontos, ügyeljünk az arányokra

A szemfesték nagyon fontos az arc megvilágításában. A szemhéj elérhető színei szinte számtalanak, így itt is fontos az arányok megtartása. A sötét szemekhez jobban illik a világosabb szemhéjpúder, amely kiemeli a szemet. A sötét szemeknek jobb, ha a világosabb szemhéjárnyalatokat választjuk, amelyek kiemelik a szemünket. A világos szemeknek is érdemes egy kicsit világosabb árnyalatot választani. Fontos megemlíteni, hogy ha riasztóan sötét szemhéjat alkalmazunk, akkor az egy bélyegként jelennehet meg, és elrejtheti a szemet.

Következő cikk

Hordj maszkot! Az összes bőrtípus számára a legjobb DIY arcmaszk

pén ápr 21 , 2023
Mi az a maszk? A maszk egy külső bélése, amelyet az arcunkon viselünk és megtartjuk a szennyeződéseket. Felülete két rétegből áll: egy belsőből, amelynek helyes illeszkedése az arcformához és a páratartalomhoz van, és egy külső, amelyet általában különböző anyagokból, mint például pamut, gyapjú vagy poliészterből készítenek. Az anyagok szűrési erőssége […]