Természetesen szép körmök. Hogyan készül a francia manikűr?

A francia manikűr mindig népszerű volt a természetes körmök rajongói körében. De mi is ez pontosan és hogyan kell csinálni?

Mi a francia manikűr?

Bár elsősorban az enyhén négyzet alakúra vágott körmökön néz ki igazán jól, tulajdonképpen minden kezet megszépít. A francia manikűrben két színt használunk:

 • egy fehéret – a körmök végeire;
 • egy halvány rózsaszín, krém vagy víztiszta árnyalatot- a köröm egészére.

Hogyan készül a francia manikűr?

A körömház körüli bőr tisztításával kell kezdeni. Ha a körmök erősen szennyezettek, például zöldségek pucolása miatt, akkor citrommal fehéríthetők. Ehhez csak vágjunk ketté egy citromot, és 15 percig áztassuk bele az ujjaink végét, majd krémezzük be a kezünket.

Az alábbiakra lesz szükségünk még:

 • egy tál meleg víz és szappan;
 • narancsfa pálca;
 • körömreszelő;
 • kutikulaeltávolító olaj.

Először 15 percig áztassuk a körmöket szappanos vízbe. Ezután óvatosan nyomjuk vissza a kutikulát a narancsfa pálcával. Jobb, ha nem vágjuk le, mert károsíthatjuk a körmök állapotát, és az fehér foltot eredményezhet a körmön. A következő lépés, hogy a körmöket – különösképpen a végeket- szépen formázva megreszeljük. Ne érjünk túlságosan befelé a körmök oldalaiba, mert megrongálódhat a köröm. Ezután zsírtalanítsuk a körmöket szalicilsav vagy körömlakk eltávolítóval. Ezt követően használjunk alapozó körömlakk réteget.

A francia manikűr esetén szükséged van még az alábbiakra:

 • köröm kondicionáló alapréteg,
 • két körömlakk – fehér a köröm tetejére és átlátszó rózsaszín vagy bézs színű a köröm egészére
 • fedőréteg.

Illetve az alábbiak is jól jöhetnek:

 • csíkok, amelyek megkönnyítik a fehér rész pontos festését;
 • fehér ceruza a köröm színezéséhez alulról;
 • körömlakk korrektor toll, amellyel lemosható a felesleges körömlakk, vagy kisebb korrekcióhoz használható. Használat után a korrektor tetejét meg kell tisztítani.

Francia manikűr lépésről lépésre:

 1. Először is használjunk kutikula lágyítót, ez nem elengedhetetlen, de megkönnyíti a kutikula réteg puhulását. Ezután mossuk le a régi körömlakkot aceton mentes lemosóval.
 2. Kenjük fel az alapozó réteget a körmök védelme érdekében.
 3. Fessük be a lekerekített körömvégeket a fehér körömlakkal. Ha segítségre lenne szükségünk az egyenes vonal festésénél, használjunk vezető matricát.
 4. Amikor a körömlakk megszáradt, óvatosan húzzuk le a matricát a körömről.
 5. Vigyünk fel két réteg átlátszó rózsaszín vagy bézs körömlakkot a teljes körömfelületre.
 6. Annak érdekében, hogy a körmök hosszabb ideig tartsanak, használjunk fedőréteget, ami a száradási időt is meggyorsítja.

Ha a matricák nem elég jók, használjunk fehér körömceruzát a köröm alulról történő árnyékolásához.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Következő cikk

Hogyan legyenek egészséges körmeink - útmutató lépésről lépésre

vas Sze 8 , 2019
Mi a fontosabb: hogy szép, vagy hogy egészséges legyen a köröm? Az egyik kizárja a másikat? A szép körmöknek nem kell hosszúnak vagy színesnek lenniük. Napjainkban egyre inkább jellemző, hogy inkább ápoljuk a körmeinket és ügyelünk annak egészségére, mint mesterséges szépségére. A természetes körmök kevésbé ragyogóak ugyan, viszont egészséges fényűek. […]