Japán manikűr – útmutató lépésről lépésre

Sok nő küzd a töredező és fénytelen köröm problémájától. A japán nők már négyszáz évvel ezelőtt megtalálták a fenti problémák ellenszerét. Mi a japán manikűr és hogyan kell csinálni? Milyen hatásai vannak a kezelésnek? Jobb, ha otthon végezzük vagy egy szalonban csináltatjuk?

Mi a japán manikűr?

A japán manikűr technikáját a japán nők már több mint négyszáz éve alkalmazzák. A körmök tápláltak és rendkívül fényesek lesznek a módszernek köszönhetően. A japán manikűrt a szintén japán P.Shine cég fejlesztette ki, így az eljárást szokás „manicure p. Shine” néven is emlegetni.

A japán manikűrben egy speciális pasztát dörzsölünk be a körömlemezbe, amely vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli, majd egy por alapú réteget használunk a krém réteg lezárására. A paszta jellegzetes zöld színű, és olyan anyagokat tartalmaz, amelyek táplálják és erősítik a körmöket, így azok egyedülálló rózsaszínes gyöngyházfényt kapnak. Mindez köszönhető a benne található A és E vitaminoknak , a Japán tengerből származó szilícium-dioxidnak, a méhviasznak és a keratinnak.

Mielőtt a pasztát alkalmazzuk, minden egyes köröm felső réteget meg kell polírozni. Ily módon a paszta a körömlemez mély rétegébe kerül. Hogy ott is tartsuk, masszírozzunk egy kis mennyiségű speciális port a körömbe a paszta után.

Az egész titok a paszta és a por megfelelő bedörzsölésében rejlik: ugyanabban az irányban és szarvasbőr pufferekkel kell végezni a műveletet; a zöld a paszta bedörzsölésére szolgál, a rózsaszín a porhoz való. A kezelés során nem használnak fém körömreszelőt, és a kutikulát sem kell levágni.

Japán manikűr – lépésről lépésre

Japán manikűr otthoni elkészítéséhez az alábbiakra lesz szükséged:

  • kétoldalas körömreszelő a körmök rövidítésére és polírozására a kezelés előtt;
  • a P.Shine paszta és por alkalmazásához használt műanyag spatula, valamint a kutikula eltávolítását is ezzel végezhetjük majd;
  • a pasztát a körömlemezbe kell dörzsölni a zöld puffer használatával;
  • a port a rózsaszín puffer használatával kell bedörzsölni gyors mozdulatokkal. Ennek köszönhetően a pasztában és porban lévő anyagok szabadon behatolhatnak a körömlemezbe.

A kezelés körülbelül 40 percet vesz igénybe, és 3 hetente kell ismételni.

Japán manikűr – hatások

A japán manikűr olyan módszer, amely táplálja és erősíti a természetes körmöket, és egészséges rózsaszín gyöngyházfényt ad nekik. Ez a természetes paszta összetevőinek köszönhető: A és E vitamin, keratin, méhviasz és a Japán-tengerből származó szilícium-dioxid adja az alapot. A japán manikűr különösen törékeny, és fénytelen körmök esetén ajánlott.

A kezelés hatása azonnal látható már az első eljárás után. Annak érdekében, hogy a hatás tartós legyen, hetente egyszer érdemes ismételni a folyamatot.

Japán manikűr – otthon vagy profinál?

A japán manikűr nagyon népszerű kezelés a szépségszalonokban. Ugyanakkor te magad is megveheted a hozzávaló készletet. Csak mindig győződj meg arról, hogy jó minőségű és eredeti terméket válassz. A műanyag pufferek használata a természetes helyett nem hoz jó eredményt.

Japán manikűr és hibrid manikűr

A japán manikűr után nem érdemes hibrid manikűrözést végezni. Ez azért van, mert a körömlemez túl zsíros lesz utána. A legjobb, ha körülbelül két napot várunk a hibrid manikűrözéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Következő cikk

Hogyan ápoljuk kezeinket és körmeinket? Otthoni és profi megoldások

szo Júl 13 , 2019
A kéz bőrén kevés faggyúmirigy és vékony zsírszövet található, ezért külső tényezők hatására gyorsan elveszíti az őt védő lipidbevonatot. Ennek következtében a bőr kiszárad, megreped és vörössé válik, a körmök pedig színtelenek lesznek. Hogyan ápold a kezeidet és a körmeidet? Hogyan lehet megszabadulni a sötét foltoktól otthon és egy profi […]