Hogyan ápoljuk kezeinket és körmeinket? Otthoni és profi megoldások

A kéz bőrén kevés faggyúmirigy és vékony zsírszövet található, ezért külső tényezők hatására gyorsan elveszíti az őt védő lipidbevonatot. Ennek következtében a bőr kiszárad, megreped és vörössé válik, a körmök pedig színtelenek lesznek. Hogyan ápold a kezeidet és a körmeidet? Hogyan lehet megszabadulni a sötét foltoktól otthon és egy profi szalonban? Lássuk!

Hogyan ápold a kezeidet?

Bár ma már professzionális kezelések hada áll rendelkezésre, képesnek kell lennünk az alapvető kezelések elvégzésére otthon is.

Kézápolás otthon

A bőr kiszáradásának megakadályozása érdekében minden kézmosás után használjunk hidratáló krémet, amely helyreállítja a bőr hidro-lipid rétegét. A legjobb választás hidratáló, védő és nyugtató anyagokkal dúsított krém, például a petrolatumot, glicerint, aloét, allantoint és szilikonokat tartalmazók. Néhány napos szisztematikus kezelés után a kezek lággyá és simává válnak.

Ha nem tudtuk a krémet rendszeresen alkalmazni, és a bőr száraz és felrepedt, próbáljuk meg regenerálni a bőrt. Esténként masszírozzunk a kézbe sűrű, tápláló kézkrémet, szérumot vagy maszkot. Mindegyik jelentős mennyiségű vitamint, valamint hidratáló és regeneráló anyagokat tartalmaz. Ezután helyezzük kezünket pamut kesztyűbe, és aludjunk egy nagyot. Ezzel a módszerrel a kozmetikai összetevők mélyebbre hatolnak a bőrben.

Ugyanilyan jó lehet egy gyors hidratáló fürdő is. Melegítsünk olívaolajat egy tálban, és áztassuk bele a kezünket. Pár perc múlva szárítsuk meg a bőrt papírtörlővel.

Kézápolás profi szalonban

Ha úgy döntünk, hogy szakember segítségét kérjük, jó választás lehet egy paraffinos Manicure Spa kezelés. Ez a kezelés regenerálja a körmöket és a száraz bőrt egyaránt. Úgy kezdődik, mint egy klasszikus manikűr a körmök reszelésével, a kutikulák vágásával és a körmök polírozásával. Ezután következik a cukros bőrradír, amely nemcsak tisztítja a bőrt, hanem a növényi olajoknak köszönhetően simítja és táplálja is azt. Ezután eltávolítják a cukor felesleget, és a kozmetikus tápláló olajat és hidratáló, regeneráló anyagokban gazdag vajat masszíroz a körmökbe és a bőrbe. Ezután szorosan becsomagolják a kezeket műanyag zacskóba. 15 perc elteltével veszik le a kezekről. Ez a kezelés a bőrt simává, hidratálttá varázsolja és visszaadja a körmök egészségét.

Hogyan ápold a körmeidet?

A körmök rossz állapota a mosószerekkel való túl gyakori érintkezés következménye, amely kiszárítja a körömlemezt. Amikor a körmök túlságosan szárazak, törékenyek lesznek és hajlamosak törni. Ha ezenkívül sötét foltok és elszíneződések jelennek meg rajtuk, azt jelenti, hogy testünk valamit jelezni akar, és ez nem jó hír. Ebben a helyzetben jó tudni, hogy a bőrgyógyász vitaminok és ásványi anyagok alkotta speciális készítményt tud felírni.

Sötét foltok a kezeken

Itt a napsütés a hibás. A nap sugarai ugyanis serkentik a melanocitákat vagy a sejteket a melanin termelésére. A hosszú napsugárzás következtében a melanociták felhalmozódnak és sötét foltok képződnek.

Elszíneződött bőrfoltok és sötét foltok – hogyan lehet megszabadulni tőlük otthon?

Ahhoz, hogy megszabaduljunk az elszíneződésektől, vagy legalábbis enyhítsük őket, olyan termékeket kell vennünk, amelyek kifehérítik a foltokat. A választás hatalmas: néhányan fokozzák az epidermisz hámlasztását, míg mások gátolják a pigmentációs folyamatot, és így akadályozzák az új elszíneződéseket. Az ilyen termékek rendszerint hidrokinont, arbutint, A- vagy C-vitamint, valamint gyümölcssavakat vagy kojic-, lipo-, azaleo- vagy fitosavat tartalmaznak mérsékelt koncentrációban.

Kezdd a folyamatot bőrradírozással a halott bőrsejtek eltávolításához és a bőr tónusának kiegyenlítéséhez. Ezt az eljárást 4-5 naponként meg kell ismételni, mert elősegíti az anyagok felszívódását. Ha csak kis foltoktól kell megszabadulnunk, válasszunk egy speciális applikátort, amely lehetővé teszi a pontos alkalmazást. Ha az a cél, hogy egyenletesen kivilágítsuk a bőrt, használjunk fehérítő krémet szokásos kézkrémként. Az ilyen kozmetikumok általában érzékenyítik a bőrt a napra, ezért alkalmazzuk őket lefekvés előtt. A nap folyamán védjük a bőrt magas UV-szűrővel ellátott krémmel (legalább SPF 30), hogy megakadályozzuk az új foltok megjelenését.

Elszíneződött bőrfoltok és sötét foltok – hogyan lehet megszabadulni tőlük egy profi szalonban?

A professzionális kezelést durvaszemű sóval való tisztítással kezdik, ami jelentősen megkönnyíti a hatóanyagok felszívódását. Ezután a kozmetikus egy depigmentációs szérumot masszíroz a kézbe, majd fehérítő alga maszkot használ eperfa kivonattal és arbutinával. 15 perc elteltével a maszkot eltávolítják a kezekről. A végén egy kézkrémet használnak egy kellemes kézmasszázzsal egybekötve. Az eredmény egyenletesebb és világosabb bőr, azonban a probléma hatékony és látványos csökkentése érdekében számos kezelésre van szükség.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Következő cikk

A csodálatos körmök házi trükkjei. Hogyan készül egy klasszikus manikűr?

szo Júl 27 , 2019
Egy klasszikus manikűr elkészítése nem nehéz és nem is túl időigényes. Ha rendszeresen formára igazítjuk a körmöket, vágjuk és puhítjuk a kutikulákat, az már önmagában csodás kezeket eredményez. A manikűrözés  nemcsak azért jó, mert szép, ápolt körmöket eredményez, hanem közben egy kicsit pihenhetünk és elfelejthetünk minden problémát, stresszt. Lássuk, hogyan […]