A házi naptejed

A napsugárzás nem mindig biztonságos. Napozás közben D vitamin termelődik, ami fontos az emberi szervek betegségek elleni védelmében. Ha túl sok időt töltünk a napon könnyen szerezhetünk égési sérüléseket. Hogyan kerüljük el ezt? használjunk naptejet. Természetesen a legjobb az otthon készített.

Házi krém UV szűrővel – elkészítés

9063350833_5bfd3b7ce3_z

Ezek az összetevők szükségesek: 125 ml mandula olaj vagy oliva olaj, 60 ml kókusz olaj (4-es faktorú védelmet biztosít), 60 ml méhviasz két kanál cink-oxid (20+-as faktor), egy kanál E-vitamin kapszulákból, két kanál Shea vaj (4-5-ös faktor), és bármilyen más olaj amit szeretnél. Az E vitamin és az exta olaj opcionális hozzávalók. A többi hozzávaló a cink-oxid kivételével forró vízben össze kell hogy keverve legyenek. Ezután hozzáadhatjuk a cink-oxidot, és az egészet összekeverhetjük. Öntsd sötét üvegbe, mivel így tovább megőrzi a minőségét. Hagyd a keveréket kihűlni, így sűrűbb lesz az állaga.

Naptej – hasznos tippek

A házi naptejed 20-as faktorú. Ha ezt növelni szeretnéd, adj hozzá még cink-oxidot. A keverék nem vízálló, így úszás után és minden második órában érdemes újra bekenni magunkat. Tárold száraz és hűvös helyen a naptejet. Körülbelül hat hónap után romlik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Következő cikk

Organikus Bőrápoló Termékek

sze feb 15 , 2017
Manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra, amelynek része a szépségápolás is. Mi ellenzi jobban ezt az elvet, mint az organikus bőrápoló termékek? Ma bővebben beszélünk az organikus bőrápolás jelentőségéről és azokról a termékekről, melyek segíthetnek bőrünk egészségében és szépségében. Organikus bőrápolás és jelentősége Az organikus bőrápoló termékek olyan […]