Szőnyegápolás Göndör Három

Valaki azt mondta, hogy a göndőr hajú nők áldva vannak. A pH érték azt mutatja meg, a bőrünk milyen savas vagy semleges hatású nem csak a haját, de a fejbőrét is. A göndör haj ún alkáli kémhatású, vagyis enyhén lúgos. Egyenes hajra általában 5.5-ös a pH-értéke, de van, ahol ez 7-es is lehet.

Manapság a göndör hajat élvező nőknek több információ áll rendelkezésükre a göndör haj ápolásával kapcsolatban, de még mindig van mítosz és félreértés ebben a témában. Például sok nő még mindig úgy gondolja, hogy a hajukat minden nap mosni kell, ami nem feltétlenül igaz, különösen a göndör hajúak számára. Az alábbi hajápolási tippek segíthetnek tisztázni a zavarokat és segíthetnek megőrizni a göndör haj egészségét és ragyogását.

A göndör haj megfelelő mosása

A göndör hajnak több nedvességre van szüksége, mint az egyenesnek, ezért fontos elkerülni a túlzott mosást és a kiszárító hajápolási termékeket. Próbáljon meg sampon helyett kondicionálót használni, amely segít megőrizni a szőrszálak természetes hidratáltságát.

Ismertesse meg a megfelelő hajgondozási termékeket

Nem minden hajápolási termék a legjobb a göndör haj számára. A göndör hajra a lehető legjobb a hidratáló kondicionálók és a hajmaszkok. Keressen olyan termékeket, amelyek gazdagok természetes olajokban, mint a kókusz- és mandulaolaj, amelyek hidratálják és táplálják a hajat.

Hidratálás a hajszárazság ellen

Mint említettük, a göndör haj szeretné a nedvességet, és a hidratálás nélkül a haja száraz és törékeny lesz. Az ápolás során használjon hidratáló termékeket, és kerülje a szívó hatású termékeket. Rendszeresen használjon hajmaszkot vagy mély kondicionálót, hogy biztosítsa a haj megfelelő hidratáltságát.

A puhítás és a csúszás elleni védelem

A göndör haj hajlamos a végződés, így fontos a képletek használata, amelyek segítenek megakadályozni a kutikulák feszegetését. Kerülje a szilikonban gazdag termékeket, mert hosszú távon a haj elvékonyodik és kiszárad. Egy utolsó öblítés hideg vízzel segít lezárni a kutikulákat, megőrizve a haj egészséges megjelenését.

Szereld meg a hajadat a helyes módszerrel

Ne törje meg a haját egy törülközővel, mert ez durva lehet a hajad számára. Tekerje be a haját egy pólóba ahelyett, hogy a törülközőt használná, hogy megvédje a haját a dörzsöléstől.

Gyakran használjon hajmaszkot

A hajmaszkok nagyszerűek a göndör haj számára, mert mélyen kondicionálják és hidratálják a hajat. Használjon hajmaszkot hetente legalább egyszer, hogy biztosítsa a göndör haja megfelelő ápolását.

Kíméletes bánásmód

A göndör haj hajlamos a törésre, így fontos, hogy óvatosan bánjunk vele. Soha ne kefeleje a göndör hajat, mert ez szétválasztja a göndöröket és szőnyeggé változtatja őket. Használjon hajkefét vagy széles fogú fésűt, amikor a haj még nedves.

Azok számára, akik szerencsések göndör hajjal, nem kell beállítaniuk a hajukat minden nap. Az egészséges göndör haj karbantartásához elegendő, ha alkalmazkodik a haj ápolási szokásaihoz, és olyan termékekkel dolgozik, amelyek a lehető legfontosabbak a göndör hajápolásban. Az ápolás és a helyes ápolás segítségével göndör hajának mindig szépnek és egészségesnek kell lennie.

Következő cikk

Miért használd naponta a tejfölös szappant?

csü feb 1 , 2018
Miért használja a zsírgázt minden nap? A zsírgáz nagyszerű és hatékony eszköz a bőr megfelelő ápolásához. A hagyományos tisztítószerek helyett a zsíragyakorol hatékonyabb és bőrbarátabb megoldást kínálhat számos bőrbetegség esetén. Ez a bejegyzés elmagyarázza, miért van szükség a zsírgázra és miért érdemes minden nap használni. Mi az a zsíragy? A […]