Hogyan ápoljuk a körmöket? 5 fontos szabály, amit érdemes megjegyezni!

Hogyan tartsuk tökéletes állapotban a körmöket? Ez a kérdés sok lányt foglalkoztat. Rengeteg módszer létezik arra, hogy a körmök erősebbek, ellenállóbbak és hosszabbak legyenek. Megosztunk veletek 5 szabályt, amit érdemes betartani.

Fénytelenek, törékenyek, nagyon kényesek – a körmökkel sokféle probléma lehet, de általában ugyanaz okozza őket: a figyelmetlenségünk, ami miatt a körmök gyengék és ami miatt a manikűrünk kudarcot vall. Mit tehetünk, hogy a körmök újra egészségesek legyenek és erősödjenek?

HOGYAN ÁPOLJUK A KÖRMÖKET?

1. szabály Mindig legyen nálad kézkrém. 

Nyilvánvaló, hogy amikor kézkrémet használunk, akkor azt a körmökre is kenjük. Ez hosszabb ideig tökéletes állapotban tartja őket. A termék típusától függően biztosítja az optimális nedvességet, bezárja a vizet, véd a napsugárzás vagy a mechanikai sérülések ellen, ugyanakkor táplálja a kéz bőrét.

2. szabály Használj körömkondicionálót vagy olajat.

Nem szabad elfelejteni, hogy a körmöknek néha több tápanyagra van szükségük, mint a kéz bőrének. Ezért a körömkondicionáló időről időre elengedhetetlen. Használj tipikus körömkondicionálót körömlakk formájában vagy próbáld ki a természetes olajokat (ricinus, argán, shea vaj). Bármelyik terméket is választod, ne feledd, hogy egyenletesen vidd fel és előtte tisztítsd meg a körmöket. A körmöket erősítő termékeket legalább hetente egyszer kell használni.

3. szabály Védd a körmeidet a vegyi anyagoktól.

Ha már a körömápolásnál tartunk, szerintünk a károsodástól való védelem az elsődleges. Rengeteg lehetséges rosszakaró van, köztük a lakástisztításhoz használt, vegyszerekkel teli termékek. Viselj kesztyűt, hogy megelőzd a bőr kiszáradását, az irritációkat és a törékeny körmöket. Vedd fel őket kertészkedés vagy barkácsolás közben.

4. szabály Ne sértsd/rágd a körmeidet.

Bár mindannyian tudjuk, hogy a rágás rossz, mégis hajlamosak vagyunk rá. Ez a szörnyű szokás azonban nem az egyetlen rossz szokás. A körömlemezek manikűrözés közben is megsérülhetnek, például ha éles szerszámokat vagy kiegészítőket használsz helytelenül. A javítás időigényes és nem egyszerű.

5. szabály Ne felejts el egészségesen táplálkozni.

Végül egy egyszerű dolog, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni: a diéta. A körömápolásról a legtöbbünknek a kondicionálók és egyéb erősítők jutnak eszébe, pedig a test táplálása is számít. Legalább napi két liter folyadék fogyasztása, több gyümölcs, zöldség, teljes kiőrlésű élelmiszer és egészséges zsírsavak fogyasztása – mindez erősíti a körmöket.

Következő cikk

5 nem invazív otthoni kezelés a szuper fehér fogakért

ked feb 28 , 2023
A fehér fogak ápoltnak és tisztának tűnnek. Szerencsére a kellemetlen sárgás árnyalat eltávolítása a fogakról egyszerűnek tűnik, feltéve, hogy az interneten hirdetett fogfehérítő termékek egyikét használjuk. Mielőtt azonban ezeket a költséges kezeléseket használnád, miért ne próbálnád ki a nem invazív lehetőségeket a fehérebbnek tűnő fogakért?  Íme öt könnyen követhető módszer […]